12 Şubat, 2009

Marfan Sendromu ve Sergey Rachmaninoff

  
   Marfan Sendromu iskelet sistemi ile birlikte kardiyovasküler ve oküler sistemleri tutan genetik bağ dokusu hastalığıdır. Hastalığıymış. Öyle diyorlar. Marfan sendromunun klinik tanısında gerekli majör ve minör tanı kriterleri için buraya tıklayabilirsiniz. Ama bu gerçekten çok saçma olurdu. En iyisi yazıya tekrar giriş yapayım.

rach1  Midas‘ın kulakları nasıl eşek kulaklarıysa, Rachmaninoff’un ellerinin de, … hımm… , çok büyük elli bir hayvanın elleri olduğu bilinmektedir. (Yorumlar kısmında çok büyük elleri olan bir hayvanı anımsatırsanız, bu kısmı değiştirebilirim). Piyanistin, üzerine romanlar yazılan (bir gün mutlaka yazılır) ellerinin mantık sınırlarını aşan büyüklüğünün Marfan Sendromu isminde bir hastalıktan kaynaklandığı düşünülmekte. Vikipedi’den alıntı yaparsak: “Marfan sendromu, anormal bağ dokusu yapısı ile karakterize bir sendrom. Birçok sistemi aynı anda etkilemektedir. Bir çok hastada uzun parmaklar karakterize olmakla birlikte…” . Aynı hastalıktan XIX. yüzyılın efsane kemancısı Paganini ‘nin de muzdarip olduğu bilinmekte. 

 

 

 
     Bir de, Rachmaninoff ’un ellerine yönelik farklı bir bakış açısını paylaşmak istiyorum:    
  
 
Rachmaninov – Prelude C# Minor

   Bağlantılar:

- Kaynak  1  2  3

.

2 yorum:

  1. Furkan Bey,

    Soğuk yemek'teki son yorumunuzdan birşey anlayamadım. Buraya geldim, burada da neyi kastettiğinizi anlayabileceğim bir durum göremedim. Merak ettim şimdi ne olup bittiğini valla. Benim orada meseleyi açıklarsanız sevineceğim.

    Selamlar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics