18 Eylül, 2007

Belleville'de Randevu


   Belleville'de Randevu, Sylvain Chomet'nin 2003 yılında Cannes Film Festivali’nde izleyiciyle bluluşann animasyonu. Bu animasyonun her bahsi geçtiğinde, Amerikalılara ve Fransızlara yapılan iğnelemelerden bahsedilir, Özgürlük Heykeli'nden, hamburgerlerden bir de kurbağalardan... Bence filme karşı yapılan bir nevi haksızlıktır bu. Çünkü sadece göndermelerle dolu, basit bir film değildir "Les Triplettes de Belleville".

   Başka bir ruhu var bu filmin. Sıra dışı karakter çizimlerinden mi, farklı konusundan mı, kurbağalardan mı, Fransa Bisiklet Turu'ndan mı bilmiyorum. Bilmiyorum dediğime göre muhtemelen hepsinden. Madame Souza ve torunu, Belleville Üçüzleri*, köpek Bruno, mafya elemanları... Hepsi çok özgün karakterler. Müzikler ve ses efektleri, karakterlerin kendilerine özgü tavır ve hareketleriyle birleşince, bana göre üst düzey bir animasyon çıkmış ortaya. Seyrettiğim en iyi animasyonlardan biri olduğunu tereddüt etmeden söyleyebilirim.

 belleville2belleville4 

belleville 5  


   Üzerine çok fazla konuşmaktan ziyade, hemen izlenmesi gereken bir animasyon Belleville'de Randevu. Yalnız üzerine konuşulması gereken bir konu var ki o da filmin müzikleri. Benoit Charest imzalı müzikler gerçekten harika. Filmi izlemeseniz bile müziklerine bir şekilde ulaşıp dinlemenizi öneriyorum. Bir kere dinledikten sonra eminim canınız sıkıldığı bir gün, bu albümü tekrar dinlemeyi isteyeceksiniz.

   Son olarak, kapsamlı olmasa da çok şirin iki internet sitesi var Belleville'de Randevu'nun. Biri Fransızca biri İngilizce. Eğer izleyip izlememe konusunda kararsızsanız girmenizi tavsiye ediyorum. Film hakkında bir fikriniz olacaktır. Küçük ama yeterli bir fikir...


İlgili Bağlantılar:

- Resmi site.(Fransızca)

- Resmi site.(İngilizce)

- IMDB

- Ödüller

- Tour de France

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics