21 Mayıs, 2009

Ödül Töreninde Ne Yapacağını Şaşıran Birkaç Adam



Bresson and Tarkovsky in Cannes


   “Robert Bresson… Bresson has astonished me and attracted me with his ascetics. It seems to me that he is the only director in the world that has achieved absolute simplicity in cinema. As it was achieved in music by Bach, in art by Leonardo, Tolstoy achieved it as a writer. For me, Tolstoy, do you understand?

   Therefore for me he’s always been an example of ingenious simplicity. Ascetics…”

Andrey Tarkovski

(Yazılarımın etiketleri arasında ‘komik’ etiketi olsaydı, düşünmeden işaretlerdim yukarıdaki video yüzünden. “Siz n’apıyorsunuz üstadım?” diye sorma imkanım olsaydı keşke.)

.

2 yorum:

  1. ben bundan güzel vidyo görmedim. nasıl bir kol kola giriştir o :))

    lakin şu da var, tören öncesi tarkovski biraz kıl kapmış bresson'a. anlatıyor günlüğünde. bresson, ben sadece altın palmiye isterim başka bir şey kabul etmem demiş! andrei de tekrarlamış aynısını! ödülü kardeş payı yapmak bu güzelliğin yaratıcısı olmuş anlaşılan.

    YanıtlaSil
  2. http://www.festival-cannes.com/en/archives/1983/awardCompetition.html

    Tarkovski o yıl FIPRESCI almış ama dediğiniz gibi ayrıca verilen bu ödülün anlamı da; yenişemediniz, kardeş kardeş paylaşın aranızda olmuş sanırım, bağlantıdaki ex-aequo.

    (Arkaya gel arkaya, sen yanda dur, bi' ortaya geçeyim ben. Sıralansak mı yan yana? Robert gel bir konuş, ikicümle bir şeyler de. Konuşmam, yok valla konuşmam, Andrey sen konuş. Tamam merci dağılın, hadi selametle. Şu ilerideki dutluğu görüyor musun Robert, oralar bizimdi hep.)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics