22 Temmuz, 2009

Cinque Terre


  Biliyorum, kendi memleketinizde daha önce gidip görmediğiniz bir yeri ilk kez gördüğünüzde, “aslında bizim memlekette de ne yerler var”, “kendi ülkemizin kıymetini bilmiyoruz”, “Mardin falan da çok güzelmiş aslında”, “ohoo, biz daha şuradan şuraya gidemiyoruz” gibi cümleler kuruyorsunuz. Sizin oralarda da böyle güzel yerler var, anlıyorum. Fakat İtalya’da da güzel bir yer var desem, “bırak bu işleri, bizde ne yerler var böyle” diye çıkışmazsınız değil mi?

Vernazza

  Önce Onexposure'a Ales Farcnik tarafından gönderilen yukarıdaki fotoğraf vasıtasıyla haberdar oldum böyle bir yerin varlığından. Fotoğrafı görüp afallayınca hemen başlıktaki ismi arattım Google’da, “Vernazza”. Cinque Terre (Beş Toprak) isimli bölgenin beş köyünden biriymiş Vernazza. 1997 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne katılan Cinque Terre, kuşkusuz dünyanın en güzel kıyı şeritlerinden birine sahip. La Spezia ve Cenova arasında kalan bu bölgenin 18 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan köyler sırasıyla şunlar: 

     Monterosso al Mare                     Vernazza                             Corniglia     
Monterosso al MareVernazza2662604458_6fa97f874e_o

                   Manarola                                              Riomaggiore

    Manarola             Riomaggiore

  Flickr’da harika Cinque Terre manzaralarıyla karşılaşabileceğiniz gibi, aşağıdaki video da beş farklı köyden değişik görüntülerle oldukça şeyi özetliyor aslında. Cenneti ayağınıza getirdik.


 

   Bağlantılar:

- Cinque Terre
.

2 yorum:

  1. ben de tam bizim memleketin mimarisi üzerine bir şeyler yazıyordum da bu fotoları gördüm. italya'da bir süre yaşadım ve her gün hiç durmadan kendime sorduğum şey "yav nasıl olur da bir bir ülkenin bu kadar çok güzel şehri olur?" idi. işte bu kasabalar çok güzel örnekliyor. doğa şahane, ama nasıl da güzel yerleşmişler o doğaya; nasıl da güzel eklemişler varlıklarını.

    YanıtlaSil
  2. Hakikaten öyle; nerede güzel bir şehir, köy, kasaba fotoğrafı görsem, çoğunlukla İtalya'nın bir köşesi oluyor. "İtalya'dır" deyip geçiyorum artık bilmediğim yerlere.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics